After Care

Voor een optimaal genezingsproces, dienen onderstaande instructies nauw te worden opgevolgd. Indien u vragen heeft over de nabehandeling, schroom niet om contact op te nemen met uw specialist.

 

Dag 1

Gebruik 30 minuten na de behandeling, een Phi Wipe doekje die u heeft meegekregen van uw specialist om de wenkbrauwen schoon te maken. Strek de huid niet tijdens het schoonmaken (wrijven). De huid is voldoende schoon zodra u geen pigment meer ziet op het doekje. Wacht ongeveer 1 minuut na het schoonmaken tot dat uw huid droogt en breng daarna een dun laagje van de Skin Cany Crème (die u heeft meegekregen van uw specialist) aan op uw wenkbrauwen.

Herhaal de bovenstaande handeling 3 tot 5 keer op de eerste dag.

 

Dag 2 tot en met dag 7

In de navolgende 6 dagen, dient u elke dag 3 keer de verzorgende crème dun aan te brengen (Skin Candy). Gebruik van de Phi Wipe doekjes in deze periode is niet noodzakelijk.

 

Wat te vermijden?

Dag 1 tot en met dag 7

  • Geen crème (dag/nachtcrème) op de wenkbrauwen aanbrengen behalve de verzorgende crème die u heeft meegekregen
  • Geen make-up aanbrengen op de wenkbrauwen
  • Vermijd sport waar bij u veel zweet
  • Ga niet naar de sauna, het zwembad of een zonnebankstudio
  • Geen stoom of massages nabij het gezicht
  • Geen zonnebrandcrème op de wenkbrauwen smeren

 

De eerste 30 dagen: afgeraden wordt een bezoek aan het zwembad, zonnestudio, en/of sauna. Geen gezichtsbehandelingen, geen (fruitzuur)peelings, geen microdermabrasie, geen crèmes met groeifactoren en geen laserbehandelingen (dit kan de gepigmenteerde huid beïnvloeden waardoor pigmentverlies/ verbranding op kan treden). Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment (sneller vervagen). Gebruik een zonnebrandcrème indien u naar buiten gaat, maar let op: op de wenkbrauwen pas na de 7e dag.

 

Speciale waarschuwing

De kleur van de strokes is in de eerste 7 dagen vaak donkerder dan de eigen haartjes. De strokes worden lichter naar rato van tijd. Ga NIET zelfstandig proberen het pigment uit de strokes te verwijderen om het lichter te maken, dit zal invloed hebben op het helingsproces en het eindresultaat.

 

Bij overige vragen, neem contact op met uw specialist.

Maak vrijblijvend een afspraak