Phi Removal

Permanente make up is prachtig mits goed uitgevoerd door een specialist.

Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van permanente make up zonder laser behandeling, verwijderen op een veilige en gecontroleerde manier. Ook tijdens het behandeling van microblading kunnen wij dit verwijderen als u een haartje of het kleur niet mooi vind.

Doormiddel van een natuurlijke vloeistof wordt uw oude pigmentatie stapsgewijs verwijderd waardoor u van uw te brede, verkeerd geplaatste of verkleurde Pmu afkomt. Het pigment komt hiermee aan de bovenkant uw huid uit in plaats van dat het uw lichaam, via de afvoer in uw lijf verlaat. Een gecontroleerde en snelle en veilige manier van verwijderen.

Voorbereiding

Tijdens dit consult wordt u op de hoogte gebracht van de behandeling en de techniek die ik ga gebruiken. Wij bespreken de kosten van de behandeling, het geschatte aantal behandelingen, wat u wel, en misschien nog belangrijker, wat u niet mag verwachten van de behandeling.

Het gemiddelde aantal behandelingen voor Permanente Make up is 2-3 behandelingen. Het gemiddelde aantal behandelingen voor tattoos ligt tussen de 3 a 15 behandelingen. Tussen twee behandelingen zit altijd 4 tot 10 weken.

Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig. Het is niet zo dat de pigment sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter.

Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort pigmentate een schatting van het aantal behandelingen gemaakt. Helaas kunnen wij van tevoren nooit exact voorspellen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Dit komt doordat er verschillende factoren zijn die een rol spelen in de snelheid waarmee PMU verwijdert. Voorbeelden hiervan zijn: de diepte van de PMU, leeftijd van PMU, huidtype en de hoeveelheid PMU. Vanwege al deze variabele factoren kan het aantal behandelingen per persoon sterk kan variëren.

Na de behandeling:

Na een  removal behandeling kan men gewoon doorgaan met het dagelijks leven. Door de removal kan tot 24 uur na behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van warmte, lichte roodheid en uitdroging/blaasjes.

Er kan lokaal een licht branderig gevoel terug komen binnen 3-7 dagen na behandeling:

→Indien u alsnog de zon in gaat met de behandelde plek

→Indien u sport of de sauna in gaat

→Indien u pittig/pikant voedsel eet

Het is van groot belang dat u correct omgaat met de nazorg, dit bepaalt voor een groot gedeelte hoe uw huid eruit ziet als deze genezen is. Littekens komen niet van het laseren maar wel van pulken aan de korstjes en het niet opvolgen van het nazorgadvies welke u van ons mee krijgt bij de 1e behandeling. Ook is het van groot belang dat u zonnebaden en de zonnebank vermijdt tijdens de gehele periode dat u bezig bent om de tattoo te laten verwijderen, dit om pigmentverstoring te voorkomen.

Verder is het van belang om te weten dat optimale veiligheidsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat het gebruik van de laser op enigerlei wijze tot schade of letsel kan leiden. Met name ter bescherming van de ogen is het noodzakelijk dat gedurende de laserbehandeling een speciale beschermbril wordt gedragen en dat ten alle tijden wordt voorkomen dat in de laserstraal kan worden gekeken. Met de apparatuur in goede handen van uw behandelend en getrainde specialist is schijnbare beschadiging nooit blijvend en van zeer korte duur, en wordt omliggend weefsel NIET beschadigd.

Nazorg:

Na elke behandeling is het verstandig om de huid goed te verzorgen. Het beste is om daarvoor een cooling gel te gebruiken zoals de bij de apotheek of drogist verkrijgbare VSM calendula. Dat geeft de beste resultaten bij het herstel van de huid.

De huid krijgt door de removal behandeling een flinke dreun. Nazorg is dan ook belangrijk. Tijdens de nazorg kan vervelling optreden. Daar hoeft u niet van te schrikken. Integendeel. Het is een teken van herstel van de huid. Het is belangrijk om de huid de eerste maand na een behandeling niet langdurig aan de zon bloot te stellen en ook de zonnebank wordt afgeraden. Komt u er toch mee in de zon, gebruik dan een hoge zonnefactor. Gebruik ook geen zelfbruiningsmiddelen en vermijd krabben of peuteren, dat helpt het genezingsproces aanzienlijk.

Plusminus 10 dagen na een behandeling ziet de huid er doorgaans weer normaal uit. En de resultaten van de behandeling zijn dan duidelijk zichtbaar, de tatoeage is aanmerkelijk lichter dan voor de behandeling.

Uiteraard kunt u ons na de behandeling altijd bellen als u vragen heeft. We kunnen u goed adviseren hoe om te gaan met de huid na de behandeling. Heeft u nog vragen, neem gerust contact met ons op!